Kiropraktikk, Litt info

Kort info: Hva gjør egentlig en kiropraktor?
Enkelt og greit så setter en Kiropraktor setter mennesken i sentrum.

Dette betyr høy fokus på riktig næring, riktig trening, pasientens livssituasjon og nervesystem.  En kiropraktor arbeider med tro på at alle disse faktorer henger sammen. Gjennom at benytte spesielle  undersøkelsesmetoder, kan kiropraktoren gi sin diagnose.

Kiropraktoren benytter sitt fagarbeid på mange forskjellige nivåer.

Runt om i verlden er faktiskt kiropraktikkfaget mye mer kjent enn i Norge. På verldsbasis er yrket det blant de største primærpleieutbyderen for leger og tannleger.

Kiropraktikk er godkjent som yrke av Verdens helseorganisasjon som en medisinsk vitenskap. Dette innebærer at det stilles høye krav på sikkerhet og dokumentert effekt. Disse kravene er oppfylt.

En Kiropraktor pleier å studere i ca 5 år på høyskolenivå. Etter de må kiropraktorn få et år i tjeneste før han eller hun blir en sertifisert kiropraktor.

Sertifiserte kiropraktorer arbeider innen helse og medisinsk behandling. Det er ikke nødvendig å henvisning fra en lege for å gjøre en avtale med en kiropraktor.

Verlden har dessverre sett et voksende antal med problemer relatert til muskler og ledd. (Spesielt i I-land).
En kiropraktor kan bruke sine hender for å hjelpe pasientens kropp å øke rørligheten og minimere rygg/nakkrelaterte smerte.  Alternativet til kiropraktikk er å bruke medisin og kirurgi som tradisjonell helsevård og omsorg har spesialisert seg på.

Mange som spørr, hva er forskjellen mellom en kiropraktor og en naprapat?
Gott spørsmål som vi ofte blir spurt. Det ekisterer faktiskt ikke et enkelt svar på akkurat dette.  I utgangspunkt så er den store forskjellen utdannelsen. De fleste kiropraktorene i Norge har valgt å studere kiropraktikk i 5 år.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *